Партия "Величие" е създадена с цел да защити създаденото от обединени българи, които с труда си заедно променят страната ни към по-добро, се казва в нейните документи. "Важно е да градим, но е също толкова важно да запазим съграденото за поколенията, тогава има смисъл трудът ни", посочват от "Величие".

Партията си поставя за цел "реформиране на политическата система и засилване авторитета на държавните институции на основата на реалното представителство на волята на народа, политическия плурализъм, разделението на властите, републиканското устройство на държавата, свободата на словото, на личността и на стопанската инициатива."

В сайта на партията пише, че нейн председател е Албена Пекова. Коя е Албена Пекова не можем да кажем на читателите си.

Известното лице е полк. Николай Марков, за когото пише, че поема ръководството на организацията.

Обвиниха Николай Марков за неизпълнение на лицеви опори

Обвиниха Николай Марков за неизпълнение на лицеви опори

Бившият офицер е трябвало да направи лицевите опори във връзка с проверка на физическото му състояние

Николай Марков е известен с активността си в интернет, основно в Ютуб. По време на предизборната кампания активност по друг начин не бе забелязана.

Самият Николай Марков бе уволнен от НСО през 2007 г. след скандал с президента Георги Първанов. Тогава Марков твърдеше, че Първанов реабилитирал кадри на Държавна сигурност в НСО и в разузнаването.

Николай Марков води листата на "Величие" за 25-ти столичен МИР, срещу Бойко Борисов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане". Полковникът води и листата на партията в Пловдив, с което напълно копира Борисов.

Във "Величие" е и Виктория Василева - бившата дясна ръка на Слави Трифонов, която бе и заместник-председател на Народното събрание. Тя е водач на листата на партията в София - област.

Василева, когато беше при Слави Трифонов

Източник: БГНЕС

Василева, когато беше при Слави Трифонов

Едно от водещите лица на партия "Величие" е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай "Исторически парк" край село Неофит Рилски в община Ветрино. Михайлов е един от инициаторите на атракцията. Паркът е разделен на няколко тематични обекта, с идеализирани архитектурни реконструкции, отговарящи на различни исторически епохи.

В централния софийски 24 МИР водач на "Величие" е популярният певец Етиен Леви.

КФН прехвърли на прокуратурата случая с "Исторически парк"

КФН прехвърли на прокуратурата случая с "Исторически парк"

Комисията изразява съмнение, че акционерите може да са били заблудени