ГЕРБ не зависи от партийното финансиране, тя е партия-държава, защо да не вярваме, че иска въвеждането на субсидия от 1 лев? Това заяви евродепутатът Иво Христов пред БНТ.

ГЕРБ ще купи местните избори съвсем законно, като разпредели бюджетен излишък. Правителството, което отчита бюджетен излишък, заема нови 400 млн. лева за изтребители. Тоест, бюджетният излишък се заделя за изборите. Единствената опозиционна партия ще пострада най-много според Христов.

Мисля, че за БСП анализът на евроизборите е приключил. За Христов е под въпрос дали изборите са били честни поради парадоксите с преференциите в определени райони. При пълната апатия на българското общество нищо не би произтекло от оспорване на изборите, убеден е евродепутатът. Факт е, че с избора на президента Румен Радев БСП е присвоила повече увереност. Манипулативна теза на ГЕРБ е, че държавният глава има тесни връзки с лидера на социалистите Корнелия Нинова. Румен Радев е достатъчно еманципиран, отсече Христов.

Борисов свиква коалиционен съвет за партийните субсидии

Борисов свиква коалиционен съвет за партийните субсидии

Премиерът съгласен да забави решението, но ще отстоява предложението за 1 лев

Местните избори ще са мач, който ще се свири от подкупни съдии, предвижда той. Изборът на Мая Манолова за кмет на София зависи от това каква ще е заявката и програмата, с която бива издигната от партията.

Манолова се опитва да бъде навсякъде, където има обществено възмущение, но това не е достатъчно. Тя трябва волево да заяви какво смята да прави по думите му. Припомняме думите на самата Манолова, която заяви, че колкото повече бива спрягана за столичен кмет, толкова повече започва да се отказва от кандидатурата.

ЕС вече е толкова сложен организъм, че трябва да съвмести няколко алгоритъма. Абсурдна е идеята според Христов всяка държава да излъчва по двама кандидати - мъж и жена, тъй като механичното изравняване на половете значи, че компетентността остава на второ място. Дали френския президент Еманюел Макрон е мотивиран да стане наследник на Жан Клод Юнкер, защото не харесва Вебер, може само да гадаем, но това е началото на преговорите и никой не би могъл да даде точна прогноза. "Всички народи очакват нещо, а виждат политически пазарлък", категоричен беше евродепутатът.

ЕС не можа да избере наследник на Юнкер

ЕС не можа да избере наследник на Юнкер

Нов опит ще бъде направен на 30 юни