"Най-лошото за България ще са избори 2в1 наесен". Затова предупреди вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg. Тя взе участие в представянето на националния отчет на Националното бюро по правна помощ в Съдебната палата.

Според нея, ако има избори 2в1 наесен, ще се опорочат изборите за местна власт, а тя е единствената след президентската институция, стабилна власт в страната. Иначе Илияна Йотова е оптимист, че след предсрочните парламентарни избори на 2 април ще бъде съставено правителство.

Йотова коментира и проведения конгрес на БСП. "Това, което се случи на конгреса на БСП не съм си го представяла и в най-тревожните сънища. За първи път БСП бе изправена пред един конгрес, в който няма никакво значение какви документи се приемат, а цялата пара излезе в конфронтацията между различни групи на БСП. Това в навечерието на изборите е не само тъжно, но е тревожно и опасно, защото без сериозна и стабилна левица в условия на криза няма да бъдат добри резултати за всички нас", изтъкна вицепрезидентът.

От вчера има заявка и за друга коалиция "Левица", но дано хората, които не харесват онова, което се случва в БСП, да имат алтернатива, каза тя.

Йотова очаква списъкът по "Магнитски" да набъбва

Йотова очаква списъкът по "Магнитски" да набъбва

Вицепрезидентът се надява след изборите едно стабилно мнозинство