Радостин Василев от "Продължаваме промяната" бе наказан със забележка в парламента. Това се случи в рамките на дебата по промените в Изборния кодекс на второ четене. Наказанието му наложи водещият заседанието Йордан Цонев.

Причината са думите му към депутатите, че "все още корпоративно-мутренското управление присъства и в пленарна зала". Според Василев Изборният кодекс се променя от един патриархат, един матриархат и един емират. "Г-н Василев официално ви правя бележка за използване на език, който не е съвместим с парламентарния речник и за обида към народните представители в цялата зала", каза още Цонев.

По думите му той не може да говори така на народните представители, които гражданите са изпратили в парламента.

Втори ден депутатите ще работят до приемането на Изборния кодекс

Втори ден депутатите ще работят до приемането на Изборния кодекс

Мартин Димитров: Който прави промени в Изборния кодекс, винаги се наказва от избирателите

Йорданка Костадинова от ПП нападна ГЕРБ, завявайки, че става въпрос за техните машини за гласуване, купени от техния МС. По думите й сега мнозинството искало да затрие 100 милиона лева. Тези пари отиват на боклука, критикува тя. А тези средства, според Костадинова са достатъчни за изграждането на Националната детска болница.

Димитър Аврамов от ДПС попита Владимир Табутов виждал ли е мотика. Депутатът от ПП му отговори, че е виждал и е работил с мотика. Отправи му предизвикателство да се състезават с мотика. Когато обявите състезанието, поканете и други, защото цялото ми детство мина с този инструмент, включи се и председателстващият заседанието Йордан Цонев.

Унищожихте машините, а флаш паметта превърнахте я купчина пластмаса, каза Надежда Йорданова. В НС има една токсична обстановка, в която никой на никого не вярва, каза и Искрен Митев от ПП.С предубеждение не може да се спори, констатира и Асен Василев. По думите му идеята е да се открадне вота на българите. Честито на крадците!, пожела Василев. Това, което сътвори хартиената коалиция може да бламира преференцията, смята Настимир Ананиев. Той заподозря, че някой се страхува да чуе какво искат да кажат избирателите.

18-часов маратон в парламента за Изборния кодекс

18-часов маратон в парламента за Изборния кодекс

Централната избирателна комисия ще предоставя достъп до изходния код