Виктор Лилов е новият председател на ДЕОС. Той беше избран от Общото събрание на партията, съобщиха от ДЕОС.

На форума беше избрано ново ръководство и бяха приети изменения и допълнения в устава на организацията.

Лилов беше единствената предварителна номинация за председателския пост.

Той заяви своята ангажираност към основните приоритети на ДЕОС - образование, съдебна реформа и устойчиво развитие.

Новият председател е издател и музикален продуцент, но е по-известен с обществената си дейност. Бил е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ) и кандидат за евродепутат от РБ, но напусна блока поради несъгласие с влизането му в управляващата коалиция.

Лилов стана член на Надзорния съвет на ДЕОС след учредяването на партията и бързо се превърна в едно от популярните ѝ лица.

Известен е с либералните си политически възгледи, както и с кандидатурата си за кмет на гр. София, издигната от ДЕОС.

Общото събрание избра за членове на Управителния съвет (освен председателя) Антон Стаменов, Жюстин Томс, Марин-Асен Коджаиванов, Михаил-Ернесто Михайлов. В Надзорния съвет, който се състои не само от членове на партията, влязоха Адриан Илиев, Димитър Карагегов, Катина Пенева (досега член на УС), Мариела Пенчева, Светла Енчева. За организационен секретар беше избрана Петя Гуринова.

Събранието изрази подкрепата си за общи действия с други политически сили, споделящи приоритетите на организацията - образование, устойчиво развитие и съдебна реформа.

От ДЕОС призовават всички свои привърженици и симпатизанти за единни действия по отстояване на ценностите на свободния свят, мястото на страната ни в обединена Европа, борбата срещу корупцията и изграждане на истинска правова държава.