Предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов по време на провеждането на кръгла маса на тема "Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк".

В програма "Транспортна свързаност" до 2027 г. е предвидено финансиране и за изграждане на няколко станции по пристанищната инфраструктура, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

По система за единен билет за пътуване работят две министерства, общини и компании

По система за единен билет за пътуване работят две министерства, общини и компании

До седмици ще бъде организирано тестване на концепцията по реален маршрут

"Министерството на транспорта и съобщенията се стреми към постигането на високоефективна, модерна и безопасна транспортна система в България, която да позволява балансиран и устойчив начин за интеграция на всички транспортни сектори", каза зам.-министър Костадинов.

"Сред водещите приоритети на нашата политика е развитието на модернизацията на транспортната инфраструктура, както и ограничаване на негативното въздействие върху околната среда", отбеляза Божидар Костадинов.

Лорер иска България като център за иновации в автомобилната индустрия

Лорер иска България като център за иновации в автомобилната индустрия

Работи се по 7 потенциални проекта в аутомотив за над 2 млрд. лв.

В заключение Костадинов заяви, че целта е към 2030 г. транспортната система да удовлетворява потребностите на населението и бизнеса за качествен и ефективен транспорт. И за да се постигне това, е важно да се търси синергия между администрацията, бизнеса и гражданите.

След дискусиите зам.-министър Божидар Костадинов заедно с останалите официални лица откриха Автомобилен салон София 2022.