Кметът на Район Илинден Румяна Дойчинова е изключена от партия ГЕРБ.

Решението за изключването й взето на събрание в Столична община.

В последните месеци в партията постъпиха жалби и сигнали от обществеността на Район Илинден, които показват, че в дейността си като кмет на района Румяна Дойчинова е уронвала престижа на районната администрация, и злоупотребява със служебното си положение, твърдят в декларация от ГЕРБ.

На проведените срещи с членове, симпатизанти и граждани от района, в присъствието на Дойчинова, пряко беше изразено сериозно безпокойство от нейното поведение и безотговорно отношение към проблемите на района, допълват от партията.

ГЕРБ не може да приеме поведение на свои представители, което пряко накърнява авторитета на партията, на нейните членове и симпатизанти, категорични са още от там.

Областното и Национално ръководство на партията настоява тя да подаде молба за прекратяване на задълженията и като кмет на район Илинден.

Със своите изяви, Дончева е доказала, че работи срещу интересите на гражданите от Район Илинден, членовете и симпатизантите на ГЕРБ, както и срещу препоръките на членовете на Изпълнителната комисия на партията и районното ръководство, посочват още от партията.