След каскадните фалити ще има каскадни протести. Хората ще си поискат парите, които премиерът Борисов твърди, че е дал.

Това заяви председателят на "Изправи се, БГ" Мая Манолова пред bTV преди планирания за 23 май "седящ протест" на гражданската платформа. На него демонстрантите ще стоят на столове, които ще бъдат разположени на 1,5 м един от друг, за да се запази социална дистанция.

Тя не смята, че в момента рейтингът на премиера е висок, напротив, а и: Иде смяна на караула, както се изрази Манолова, визирайки предстоящите парламентарни избори.

Време е на кабинета "Борисов 3" да се готви за тръгване, защото мандатът е изчерпан морално и политически. Крайно време е управлението да спре да разхищава парите на хората, подчерта Манолова.

Според нея е необходимо президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност, защото "лавинообразното нарастване на безработицата в един момент ще стане проблем и на националната сигурност".

Манолова изтъкна, че неразбирателството между институциите не работи в интерес на българските граждани.

Председателят на "Изправи се.БГ" заяви, че на хората им е омръзнало да бъдат зрители и да наблюдават от домовете си как управляващите плашат с хладилни камери и чували за трупове вследствие на пандемията от коронавируса.

"Ще попитаме къде са тези 4,5 млрд. лв., които обещаха на хората. От тях са достигнали 29 млн. лв. по мярката "60:40" и 173 млн. лв. до микропредприятията", отбеляза тя и допълни, че България е единствената европейска държава, която иска плащане от неработещи фирми и единствената, която обявява за успех това, че 3-4% от фирмите ще се възползват от икономическите мерки, при положение, че в Европа процентът е над 20.

Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без перспектива, без доходи, заяви Манолова.

Според нея държавните средства се разпределят в близките до властта кръгове. Като пример посочи "Булгартрансгаз", която, по думите ѝ, е обявила поръчка за джипове за 100 хил. лв.

Манолова изтъкна още, че кредите по 1500 лв. за гражданите, които са били е неплатен отпуск, са били натоварени с толкова много бюрокрация и формалност, че нямало човек, който да отговаря на критериите.

По отношение на бъдещите си политически планове Мая Манолова поясни, че на простеста, който подготвят ще стане ясно дали ще участва в изборите.

Имаме амбициозен политически план и нашата цел е обикновените граждани да станат първа политическа сила и управлението да е в интерес на обикновените граждани, уточни председателят на гражданската платформа.

Тя категорично отрече президентът Румен Радев да има общо с инициативите й и да участва по някакъв начин в предстоящите й политически планове и намерения.