Оттук нататък, ако мандатът бъде връчен на третата политическа сила, което е логично, иска ми се да вярвам, че лидерът на БСП ще го върне, защото единствената политическа сила, която може да подкрепи едно такова правителство, е ГЕРБ и това би било сериозен удар срещу всички леви хора в България. Това заяви пред bTV евродепутатът Елена Йончева.

Тя изрази надежда, че няма да се стигне дотам.

Резултатите на левицата на отминалите избори Йончева определи като "голям провал".

По нейни думи това е удар не само срещу симпатизантите на БСП, но и срещу България, защото ,,България има нужда от силна лява партия, както и силна дясна".

Тя упрекна ръководството на БСП и за някои събития от последните месеци. Според нея не е било направено достатъчно, за да позволи Пътната агенция да бъдат направени проверки по съмнения за корупция.

БСП няма да даде подкрепата си на сляпо

БСП няма да даде подкрепата си на сляпо

Левицата няма бъде заобикаляна по важни позиции в парламента

Йончева отчете като грешка и липсата на ясна подкрепа към президента Румен Радев за следващ мандат, което се случи след парламентарния вот. По нейни думи БСП не е припозната като "партия на протеста", защото не е взимала активно участие в недоволството на площада срещу правителството миналото лято.

В момента Борисов е едно голямо ранено политическо животно и битката срещу него и тази система тепърва предстои и това няма да е никак лесно, заяви евродепутатът по повод дебатите с новите партии в парламента.

Според нея обаче това, което виждаме в Народното събрание, е добро, защото за първи път от много години имало реален дебат между различни политически формации. Било разбираемо да има емоции, но те били неизбежни, когато се води искрен дебат. ,,Въпросът е аргументите да надделяват в някакъв момент като количество и качество емоциите. Тогава нещата бавно, но ще тръгнат", увери тя. По нейни думи няма нищо страшно, ако има нови избори.

Според Йончева трябва да се направи всичко възможно за стабилно правителство, но било важно то да е работещо, а не на всяка цена.

Нинова към новите партии в НС: Късно е, колеги, за китка - бетонирахте Борисов в енергетиката

Нинова към новите партии в НС: Късно е, колеги, за китка - бетонирахте Борисов в енергетиката

Тя недоумява защо са обслужили задкулисието