Останахме верни на нашите избиратели. Ходим свободно сред гражданите и говорим с тях. Дали г-н Радев може да излезе на площада с вдигнат юмрук, както го направи преди 2 години? Това заяви депутатът от "Продължаваме Промяната" (ПП) Йордан Терзийски в студиото на БНТ.

Според него Радев не бил на едно мнение с протестиращите на площада заради хартиената бюлетина. Терзийски заяви, че президентът се е компрометирал, давайки лични оценки и създавайки разделителни линии.

Той заяви, че ПП биха подкрепили добри политики на другите партии, като уточни, че едни действия може да не са популярни, но да са правилни и ПП не се опасяват да понесат имиджови щети. Партията му е убедена, че президентът може да бъде разследван от Антикорупционната комисия, като всеки български гражданин и това било съобразено с конституцията. Той заяви, че от ПП не се страхуват, че след като се намират в конфликт с президента, може да се окажат в положението на ГЕРБ.

"Битките, които започнахме, биват спирани от служебното правителство, реториката на Борисов и Радев често съвпада, например на тема "Енергетика"," заяви още Терзийски.

Според него връчването на първия мандат е било забавено, за да бъде приета хартиената бюлетина. Йордан Терзийски каза още, че няма как да подкрепят правителство на ГЕРБ, макар и да е презентирано като експертно. Допълни, че сме в сценарий, който има за цел да бъде изпран имиджът на ГЕРБ.

"Те ще предложат едно експертно правителство, на компромиса. Те нямат политическа подкрепа и ще се ползва имиджът на едни професионалисти за тази тяснопартийна цел. Това ще е поредната параванна политика на ГЕРБ", заяви Терзийски.

В шарлатания или за отпор на политическо инженерство ги обвиняват, питат от ПП

В шарлатания или за отпор на политическо инженерство ги обвиняват, питат от ПП

Андрей Гюров: Не сме влезли в политиката, за да изпълняваме нечии заръки