От смяна на властта има смисъл, когато е ясна посоката. Така заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев коментира решението на партията му да подкрепи вота на недоверие срещу правителството. Това изявление той направи в предаването "Панорама" по БНТ. 

Той припомни, че много пъти досега е настоявал за смяна на кабинета. Една от причините за лошото управление е коалиционният партньор, който носи нестабилност. Това не са националисти, не са и хомогенна част от коалицията, за нас винаги е добре такова правителство да падне, обясни той.

"Воля" мисли, но е по-скоро заедно с БСП и ДПС за вота на недоверие

"Воля" мисли, но е по-скоро заедно с БСП и ДПС за вота на недоверие

Хората на Марешки се съмняват, че БСП ще внесе вот на недоверие

Многото кризи, които се получиха в това управление, бяха породени и от коалиционния партньор, и от недостатъчно стабилност, но може би единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият сектор. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва, каза Цонев.

В острата фаза на кризите премиерът Борисов се справя добре. Той се намесва там, когато кризата влезе в тази фаза, използва различни инструменти на властта и успява. Дори два пъти е използвал инструмента "оставка". Но успява да овладее кризата и да се справи в по-голямата си част.

Бих казал, че най-трудно политиците се справяме с кризите в началната фаза, каза още той като разграничи трите фази на кризите, според него.

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари
Обновена

БСП внасят вота на недоверие на 20 януари

До 15 януари социалистите ще са готови с мотивите си

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причините са водната криза в Перник и горенето на италиански боклук у нас.