"Приемам извинението на арх. Георги Янев. Склонен съм да разбера обяснението му, че отправените от него обвинения за корупция в МЗП са били необмислени и недоказуеми. При тези обстоятелства няма да сезирам прокуратурата за случая. "

Това коментира министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил след публичното извинение на арх. Янев за изказването му за корупцията в МЗП.

„Позволих си да направя в публичното пространство необмислени и недоказуеми твърдения" заяви вчера арх. Янев.

Подчертавам, че при следващи подобни обвинения отново ще изисквам доказателства и ако ги получа, ще ги огласявам публично и ще предприемам строги административни мерки, подчерта министър Кабил.

При недоказани твърдения, злепоставящи МЗП и работещите в него, без колебание ще сезирам компетентните органи, за да защитя достойнството на ръководената от мен институцията, която е една от най-старите в новата история на България, категоричен е той.

По думите му корупцията е сред най-уродливите явления в съвременния свят и борбата с нея е сред най-важните ни задачи.

"Същевременно не бива да допускаме в рамките на тази борба с недоказани твърдения да бъде накърняван авторитета на институции и работещите в тях служители, защото, освен че такъв подход е несправедлив, той демотивира за пълноценна работа хиляди съвестни служители на администрацията", коментира още министър Кабил.