Министрите от кабинета "Борисов-3" одобриха допълнителни разходи в размер до 26 млн. лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Средствата са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК "МиГ" за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29, съобщиха от МС.

Със сключването на договорите се създават необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет на страната ни. Българската военна авиация ще може да прилага механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

По бюджета на МВР бяха одобрени 10 млн. лв. допълнителни разходи. Средствата са предвидени в централния бюджет за финансово обезпечаване на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

РСК МиГ поддържа наличните ни изтребители до 2022 г.

РСК МиГ поддържа наличните ни изтребители до 2022 г.

81 млн. лева е стойността на споразумението, с което можем да пазим небето си сами

Припомняме, на 21 март от РСК МиГ и българското военно министерство подписаха рамково споразумение за поддръжка и ремонт на 12 бойни и 3 учебно-бойни самолета МиГ-29. То е с 4-годишен срок на действие, уточниха от ведомството на Красимир Каракачанов.