Министрите от третия кабинет "Борисов" приеха решение за предложение до Президента на България за издаване на Указ за награждаване на проф. д-р Петко Салчев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие за изключителните му заслуги за развитието на системата на здравеопазване в страната. Това стана по време на днешното заседание на правителството.

През 1987 г. проф. д-р Петко Салчев завършва "Медицина" във Медицинска академия София, а през 2003 г. - "Икономика" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Има две специалности - "Социална медицина" и "Икономика на здравеопазването".

Д-р Румяна Тодорова: Касата има пари, но не знаем за какво ще се ползват

Д-р Румяна Тодорова: Касата има пари, но не знаем за какво ще се ползват

Трябваше да имаме облика на лечебните заведения, каза бившият шеф на НЗОК

Проф. Салчев е бил директор на Районния център по здравеопазване - София, изпълнителен директор на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ", заместник-директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", заместник-министър на здравеопазването. През 2020 г. с решение на Народното събрание е избран за управител на НЗОК.

През дългия си професионален път проф. Салчев е изградил безспорен авторитет на учен и преподавател. Автор е на над 250 научни статии и е автор и съавтoр на над 20 книги и учебна литература. Като преподавател по социална медицина и здравен мениджмънт е преподавал на множество студенти. Заемайки различни ръководни постове в системата на здравеопазването, той подпомага процесите на преход към нов вид организация на здравната система и здравното осигуряване.

Проф. Петко Салчев е 19-ият директор на Здравната каса

Проф. Петко Салчев е 19-ият директор на Здравната каса

Съвместно с надзорния съвет и МЗ да защитаваме всички граждани