Ще бъда много взискателен и ще задавам въпроси към всички кандидати. Ако не получа задоволителен отговор, най-вече за предстоящото разследване на картела на горива, нямам проблем да не подкрепя нито един кандидат и да го заявя публично, категоричен е депутатът от РБ Мартин Димитров по повод предстоящото изслушване на кандидатите за новата КЗК от икономическата парламентарна комисия.

Смяната на състава на комисията предизвика остри политически коментари през последните дни. Припомняме, партиите от управляващото мнозинство решиха, че процедурата за избор на нов състав на КЗК ще продължи. Мандатът на регулаторния орган изтече през октомври миналата година.

Според Мартин Димитров няма нищо страшно и в това, ако кандидатите не се представят добре, процедурата да бъде прекратена и да има нова, съобщава БНР.

Според него решението кой да бъде избран за член на КЗК трябва да е на база на неговото представяне и визия за развитие на комисията, а не политическите интереси.

Той посочи, че е скептично настроен по отношение на това дали евентуален нов състав на КЗК ще има доверието на обществото.
Самият Димитров призна, че до известна степен е разочарован от кандидатите, тъй като е смятал и очаквал да бъдат предложени хора с много сериозен авторитет и репутация.

Според Мартин Димитров големите неправителствени и граждански организации е трябвало да предложат свои кандидати. С едно изключение, дори няма изпратени въпроси от тяхна страна към кандидатите за членове на Комисията за защита на конкуренцията, посочи той.