Не трябвало да се правят същностни и големи промени в изборното законодателство. Тази позиция изрази председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред БиТиВи. Такава била и позицията на ГЕРБ. За пример тя посочи множеството проекти за промени на Изборния кодекс, които се нароили. Нямаше необходимост от такива промени в Изборния кодекс, смята Цачева.

За референдума на Шоуто на Слави тя е на мнение, че имало съмнение за конституционността на някои от въпросите. 

Председателят на парламента не вярва да има предсрочни парламентарни избори. Голяма е възможността наесен с президентския вот да гласуваме и по два референдума – на Слави и този на Веселин Марешки. Очаквали се от ГРАО резултатите от проверката за валидността на внесените от него подписи.

Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има кандидат за президент, не съм аз

Цветан Цветанов: ГЕРБ вече има кандидат за президент, не съм аз

Има вариант да се запази

ГЕРБ ще има кандидат-президентска двойка, каза Цецка Цачева. Двойката била добре разпознаваема. В края на лятото имената ще са ясни. Председателят на Народното събрание не разкри нищо около тази тема. 

Развита икономика ще доведе до по-високи пенсии и доходи, смята парламентарният шеф. Това пък бе коментар за разговора на баба Цецка с премиера Борисов.

Съученици на Цецка Цачева се оплаквали, че развиват бизнес, но нямат кадри. Тя защити приоритета на кабинета - инфраструктурата. Северна България била по-изостанала от южната част на страната.