Онова, което оценявате като стабилна коалиция точно във вашата коалиция, има проблем с ценностния избор на България. Тази коалиция и власт, която оценява себе си като прекрасна и чудесна, може да се каже, че няма мерки за борба с кризите. Toва заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на Народното събрание.

Кризите са факт - народът обеднява, инфлацията си върви, като не помагате за разрешаване на кризите, обърна се Карадайъ към властта. Досега, откакто сте на власт, ДПС наблюдава противоконституционни и противозаконни действия, но такъв е зародишът на тази власт, а резултатът, че задкулисието завладя властта, се вижда и разбира. Целта е завладяването на независимите регулатори от задкулисието. Крайният резултат е, че задкулисието ще завладее държавата. Това е вашата власт, отсече Карадайъ.

Това правителство и този кабинет могат да получат следната оценка - най-слабият кабинет от края на комунизма, отсече лидерът на ДПС. Това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство. ДПС призова в тежките и трудни времена, при тези множество кризи, да има разум, мъдрост и диалог между власт и опозиция. В коалицията вътре в себе си диалогът липсва, но трябва да стигнем до диалог в търсене на решенията в кризисните времена, настоя Карадайъ.

ДПС настоява за възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на държавността, а това става само и единствено чрез демократични инструменти, върховенство на правото, на закона и спазването и гарантирането на правата и свободите на всички български граждани, настоя Карадайъ.

Мустафа Карадайъ поздрави християните с Великден и мюсюлманите с Рамазан байрам, като пожела мир, здраве и берекет. Чухме две декларации, които си приличали доста по едно нещо, което може да бъде оценено като противопоставяне. Чухме властимащите, които оценяват себе си като стабилна коалиция и чухме колко е прекрасно управлението, каза Карадайъ.

Той чул оценката за четворната коалиция, като хора, от които започва историята - такова им било поведението. Нищо ново под слънцето - така било и през 2009 г., като тази самонадеяност и самодостатъчност, която граничи с арогантност, тази зала е виждала и не ново, отбеляза Карадайъ и добави, че историята не започва от сегашните управляващи.

По думите му няма нужда от драматизъм за ценностните избори, които ПП посочват в пленарната зала.

ГЕРБ се готви за избори и да върне, без зрелища, хляба на народа

ГЕРБ се готви за избори и да върне, без зрелища, хляба на народа

Атанасова обвини Киро, Асен и Лорер, че плячкосват държавата