ГЕРБ атакува коалицията и правителството на Кирил Петков за провал в управлението и назначаване на хора от кръга "Киро, Асен и Лорер" в управлението на страната. В декларация от трибуната на парламента депутатът Десислава Атанасова обяви, че ГЕРБ се готви за избори и да поеме управлението на страната. И още - партията на Бойко Борисов ще подготвя реформи и ще бъде промяната - ще довърши здравната, образователната, социалната и съдебната реформа, така че да не се влиза в арест без съд и присъда, ще изчегърта назначените комисионери и мародери, и не на последно място ще довърши всички магистрали.

анкета

Задават ли се пак предсрочни избори?

Виж резултати

Да 61.6%

Да, а не трябва 15.3%

Не, писна ми 11.0%

Не, всичко е наред 10.4%

Нямам мнение 1.7%

"Страстната и светла седмица бяха време за размисъл и преоценка и искане на прошка и изправяне на грешките, както и време за покаяние, но това важи за някой със страх от Бога и срам от хората. Лидерите от партиите на мнозинството доказаха, че нямат срам от хората и срам от Бога", категорична бе в началото Атанасова и изброи, че преди Великден мнозинството си гласувало 10 дни почивка заради умора: "Изморихте ли от нищоправене и управленска немощ, от това да не вземете нито едно решение, без да нарушите Конституцията, държавата катастрофира, а системите й се разпадат, изморихте се от боя в кабинетите и рокадите. Изморихте се от това, че Кирил Петков не може да състави две изречения на български език, от него и неговите съдружници и от това да не може да вземете цивилизационен избор за Украйна, предавате националния интерес по отношение на РСМ."

Председатели на БНБ и НОИ и обновяване на ВСС в новата сесия на депутатите

Председатели на БНБ и НОИ и обновяване на ВСС в новата сесия на депутатите

На първо място – избор на органи и членове на институции, чийто мандат е изтекъл

"Народът също се измори да гледа всичко това, да гледа агонията. В последните 10 дни правителството извърши следното: инсталира посредник на доставките на газ, заради който ще се увличат доставките с 30%, а маржът ще е 100 млн. лв., новият директор на "Булгаргаз" е съдружник на фирмата-посредник и е ясно кой има изгода, започна разрушаване на "Български пощи" и се знае името на човека, който има изгода от това, в НЕК е назначен търговец на ел. енергия, а изборът на оръжие за Украйна върви с пълна сила през фирми-посредници, знаят се имената на фирмите, знае се името на вицепремиер, знаещ за сделките с оръжие. Средствата за иновации ще се разпределят не от министерството, а от частна фирма", каза още Десислава Атанасова. Тя пита "Кой от приятелския кръг на Киро, Асен или Лорер е нейният управител?". Атанасова обвини правителството, че се държи с България като окупирана държава, която плячкосва.

ГЕРБ се обърна и към БСП, ИТН и ДБ и попита за какво и срещу какво и срещу колко са продали своите избиратели. Изброени бяха инфлация, цени, нараснала престъпност, политическите и морални унижения, на които се подлагат избирателите.

"И има само зрелища, а хлябът е за други. При управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Сега няма хляб за хората, а за неколцина политически лидери", анализира още народният представител. В декларацията бе посочено още, че един избирател се отнема от ПП и отива при ГЕРБ. "Не е добре това правителство да управлява повече, не можете и го доказахте, нямате право да се упражнявате върху българския народ, докато крадете като за последно, дори Румен Радев ви нарече шарлатани", бе заключението в декларацията на ГЕРБ.