Да не си играем на бинго. За това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в отговор на въпрос за партийните субсидии, новите дебати по темата и ще върне ли партията надвзетата сума. Партията няма да участва в консултациите на Обединените патриоти. Това, което имахме да кажем по темата, вече го казахме, подчерта той. С националистите няма какво да си говорим, отсече Карадайъ.

ДПС правело консултации, когато те са били необходими. Сега сроковете между първо и второ четене били изтекли.

ДПС е за това субсидиите да са в такъв размер, че да позволяват партиите да си вършат работата. В противен случай трябвало да има отворено финансиране по прозрачен начин. Карадайъ не иска да се лицемерничи пред обществото.

Валери Симеонов убеден, че ГЕРБ се ориентират към ДПС

Валери Симеонов убеден, че ГЕРБ се ориентират към ДПС

Денонсират коалиционното споразумение

Във ВМРО обаче не се притесниха, че ДПС няма да участва в разговорите.

Когато трябва да бъде защитена демокрацията в България, мисля, че всички политически партии в България трябва да са национално отговорни, смята Юлиан Ангелов. Рязка промяна в начина на финансиране на партиите нямала да доведе до нищо добро. Воеводите са готови да върнат надвзетата субсидия, но ще я връщат поетапно.

Ние сме за намаляване на субсидиите, но не сме за това партиите да бъдат доведени до фалит и зависимост от външни субекти - било то фирми или било то чужди държави, категоричен е Ангелов. Депутатът не смята, че премиерът е внесъл предложението за един лев субсидия заради местните избори.