БСП отлага събарянето на кабинета Борисов 3 за догодина. Преговорите с ДПС се закучиха, научи News.bg от свои източници в двете партии.

Социалистите напирали за вота, но лидерът Корнелия Нинова обяснила, че тази акция на червените се отлагала за 2018 г. Оправданието за пред вътрешните опоненти била отсъствието на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Партията му активно участва в преговорите за свалянето на третото управление на Борисов. Хората на Карадайъ не искали да водят разговори със социалистите, без да съгласуват тезите си с лидера, който обаче не е в София.

БСП и ДПС развиват вота на недоверие след гласуването на Бюджет 2018
Обновена

БСП и ДПС развиват вота на недоверие след гласуването на Бюджет 2018

ДПС приема темата за провал в борбата с корупцията

Социалистите били притеснени, че разговорите за вота се бавят прекалено много.

Крайният срок за окончателно стиковане на темата и аргументите е утре. Мустафа Карадайъ обаче се връща в края на седмицата и ДПС няма да преговарят с левицата дотогава. Така шумно прокламираният вот на недоверие остава за догодина.

Вътрешната опозиция в БСП обаче е крайно недоволна, че няма да се осъществи най-силното политическо оръжие за партия, която не е на власт, и иска да събори политическият си опонент.

Партийното ръководство на Позитано 20 успокоявало, че вот ще има. Опозицията на лидера Корнелия Нинова обаче контрааткува с аргумента, че темата се проточва във времето, а по време на европредседателството вот на недоверие бил крайно неуместен.

БСП черпи увереност за вота на недоверие от Доклада

БСП черпи увереност за вота на недоверие от Доклада

Крум Зарков: Този доклад е провал