"Няма нищо извънредно в този Конгрес." С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към съпартийците си.

Не сме се разцепили, увери лидерът на БСП

Не сме се разцепили, увери лидерът на БСП

Днес опровергахме всички твърдения, че не сме алтернатива на ГЕРБ

Нинова критикува Бойко Борисов, че свел председателството до техническа подготовка, но не и до политики. Нямало дебат в НС за този важен момент за страната ни. "Работа на опозицията е да представи своята алтернатива", увери Нинова.

Конгресът на БСП с първи удар срещу Нинова

Конгресът на БСП с първи удар срещу Нинова

Социалисти поискаха Конгресът на БСП да избира лидер

Алтернативният бюджет на червените бил тест за кабинета за неговата политическа зрялост. "БСП е опозицията, но все още не е алтернативата", изтъкна соцводачът.
Нямало съмнение, че левицата е алтернатива, но по-важното било как я оценява народът. "Можем да бъдем държавници", посочи Нинова и призна, че преходът бил сгрешен.

"Намираме се в демографска криза", анализира още лидерът на БСП.

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

Обвинява Нинова за загубата на изборите и предвижда интересни неща през есента

Социалистката атакува и паралелната държава. По думите ѝ народът ни не е доволен от живота си, а ГЕРБ посегнали на свободата на хората.

"Корупцията е въпрос на национална сигурност. Това е ново модерно робство, то не идва от вън, то се прави от партия ГЕРБ". Този модел се възпроизвеждал и се използвал безскрупулно за печелене на избори, посочи Нинова и допълни, че жълтите новини убивали алтернативата. Правели се и опити опозицията да бъде приобщена и нахранена.

Увеличавали се кражбите в редица сектори. "БСП ще освободи народа си от веригите, в които ги държи ГЕРБ", закани се още лидерът на БСП и отново изтъкна нарастващата бедност в страната.

БСП търсели решение за корупцията, а не отбиване на номер пред ЕК

БСП търсели решение за корупцията, а не отбиване на номер пред ЕК

Проектът на Цачева е противоконституционен по концепция според БСП

Корнелия Нинова има решения за проблемите в образованието, в здравеопазването, както и мерки за справяне с бедността. Тя е решена да сваля кабинета Борисов 3 с вот на недоверие.
Затова лидерът на червените поиска Конгресът да реши кога партията да започне разговори с другите партии за вот на недоверие. Социалистката вижда иронично международната роля на премиера Бойко Борисов като "посредник" който тихо и кротко се прибира у нас.

Политиката му била на "ПиАр-а и на снимката".

ГЕРБ не успя да направи председателството национална кауза, смята Станишев

ГЕРБ не успя да направи председателството национална кауза, смята Станишев

БСП е най-демократичната партия в България, категоричен Станишев

"Партията не е разбита". По този начин Нинова коментира вътрешните драми в БСП. Тя скастри деветимата червени, които заявили, че партията се разцепвала. "От чие име говорят те", попита лидерът на БСП. В партията имало много качествени кадри, които да поемат ръководството ѝ.

Нинова поиска и да чуе вътрешната опозиция. "Кой е отстрелян от партията, другари- никой", обърна се тя към съпартийците си. Опозиционерите не атакували лидера, а посоката на партията. "Вие искате смяна на посоката и това минава през смяна на лидера", обърна се тя към критиците си.  

Това се случвало, защото тя отказала БСП да бъде нахранена и укротена от Бойко Борисов. "Опозицията не може да бъде опитомена", категорична бе Корнелия Нинова. Тя е готова да води армията от социалисти и да поеме първи удар. "Нямам дребна амбиция за лична облага", посочи още соцлидерът.

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Дали не сме пропуснали възмъжаването на младите, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че "изпитаното в боя поколение" по-малко греши?...