Корнелия Нинова предложи проекта на БСП за бюджет 2018 г. Обсъждането на предложенията започнаха на среща на Нинова и зам.-председателя на парламентарната група Жельо Бойчев с ръководството на КТ "Подкрепа".

Двете страни се обединиха около необходимостта да се увеличи минималната работна заплата и да се въведе преизчисляване на всички пенсии. Обсъдена беше и необходимостта от намаляване на ДДС на детски стоки.

На срещата бяха обсъдени още механизмът за формиране на МРЗ, осигурителните прагове, правата на работници, повишаването на цените на водата, тока, акцизите и последиците от това върху домакинствата.

"В бюджета за 2018 г. залагаме приоритетно доходи, образование и сигурност", заяви Нинова и добави, че БСП ще спази предизборното си обещание за промяна в начина на подпомагане на земеделския сектор. По думите ѝ приоритет ще се даде на дребните производители на месо, мляко, плодове и зеленчуци. "Ще изпълним това наше обещание", заключи лидерът на социалистите.

На срещата двете страни коментираха и нуждата от възстановяване на тристранния диалог, като Нинова припомни, че БСП категорично се е противопоставила на идеята на вицепремиера Симеонов за отпадане на клас "прослужено време".

Валери Симеонов съжалява за прибързаното си мнение за стажа

Валери Симеонов съжалява за прибързаното си мнение за стажа

От 2007 няма клас "прослужено време" има добавка за стаж, уточниха синдикатите

Обсъждането на предложенията на БСП за бюджет 2018 г. ще продължи през месец септември. Нинова заяви, че се предвижда такива срещи да се състоят и с екип на БАН, директори на болници и училища, земеделски производители, КНСБ, браншови организации, пенсионерски организации и организации на хора с увреждания и други.