"Не идвам от приют за безработни, клас "прослужено време" не трябва да има". Това заяви като лично мнение вицепремиерът Валери Симеонов в кулоарите на парламента по повод искането от бизнеса да отпадне клас "прослужено време" в заплатите на работниците.

Удряли работещите бедни с махането на клас "прослужено време"

Удряли работещите бедни с махането на клас "прослужено време"

Дългият професионален опит давал възможност за по-бързо постигане на резултати

Симеонов увери, че тази идея той не е обсъдил с премиера Бойко Борисов и с депутатите от ГЕРБ. "Може би не трябва да имам собствено мнение, като съм вицепремиер?! Или пък - о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има", ироничен бе Симеонов.

Според него червените манипулирали личното му мнение. "Аз не идвам от приют за безработни или пък за социално слаби, идвам от бизнеса и ви казвам, че клас не трябва да има" категоричен бе вицепремиерът по демографската политика.

Според него въпросът за отпадане на клас "прослужено време" трябва да се обсъди в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Вицепремиерът критикува синдикатите, които не искат да се срещнат с него по темата. Раздуват пропаганда, с която обслужват БСП. Да ходят да се срещат с Корнелия Нинова, тяхно право е, отсече той.

Валери Симеонов склонен да отпадне клас "прослужено време"

Валери Симеонов склонен да отпадне клас "прослужено време"

Работодателите искат МРЗ да е обвързана със средната заплата за страната

"Кой е казал, че доходите ще се намалят? Ще се вкара в заплатата и оттам нататък заплатата, която трябва да се дава според количеството и качеството на вложения труд, тя ще осигури поминъка на този човек", обясни Симеонов.

Има пазар на труда и този пазар на труда трябва да определи, че заплатата трябва да бъде съответна на съответните качества и количества на труда, допълни патриотът.

Бизнесът иска да отпадне добавката за прослужено време

Бизнесът иска да отпадне добавката за прослужено време

Предлагат преструктуриране на работната заплата

Припомняме, бизнесът настоява, а синдикатети са категорично против отпадането на добавката за прослужено време в заплатата на работниците.