Конгресът на БСП с първи удар срещу лидера Корнелия Нинова. Още в началото на заседанието Ваня Добрева поиска промяна в устава за начина на избор на председател на червената партия.

"Конгресът извърши политическа грешка", коментира социалистката, визирайки предишното заседание на най-висшия партиен форум, който даде власт на членовете на БСП да избират лидера, а не конгресът, както досега.
Добрева иска връщане на стария начин. "Концентрира се цялата власт в ръцете на лидера", по думите ѝ.

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие
Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП

Добрева все пак призна, че Корнелия Нинова не се е възползвала от тази власт.
С приетата от миналото заседание промяна, партията се превръщала във вождиска и отваряла поле за реваншизъм. Добрева настоява Конгресът да избира лидерът.

Предложението на Ваня Добрева не събра нужното мнозинство. Само 149 я подкрепиха.

Друг член на Конгреса поиска да остави промяната членската маса да избира лидера. Чавдар Георгиев също поиска промени в устава. Конгресът като най-висш форум трябвало да избира своя председател.

Хората чакат от БСП, убедена е Нинова

Хората чакат от БСП, убедена е Нинова

Нека да кажем на народа си - ние не сме деструктивна сила, нека да се обединим, зове соцлидерът

Георги Гергов също настоя за промяна в БСП.
"Колкото по-скоро има промяна, толкова по-хубаво", коментира Георги Гергов преди началото на конгреса на БСП. Гергов беше категоричен, че въобще промяна трябва да има в партията. По думите му промените не само в устава.

Гергов посочи още, че за него този конгрес е бил излишен и че тези теми можеха да се обсъдят на Национален съвет на БСП. "Във всичко е състояние БСП, тъй като е стара партия".

Гергов атакува скритите милионери и "хермафродити" в БСП

Гергов атакува скритите милионери и "хермафродити" в БСП

Гергов стои категорично зад коалицията с ГЕРБ

"Ние загубихме основно изборите, БСП беше на върха и това трябва да се отчете на този конгрес, ако имаме сили, ако имаме убеденост, че трябва да направим този отчет. Не може едни големи избори да загубим, 11 други избора да загубим, точно така е. От 2 милиона гласа да слезем с 950 хил. е загуба. Не използвахме момента с президентските избори, ракетоносителят не се употреби, ние хвърлихме много пара в свирката, много приказки, а накрая резултатът го няма, БСП е аут от властта. Аз съм го казал много пъти - трябва да има промяна, а не смяна. БСП да декларира, че ще има промяна, че ще се допитваме до хората, че ще променяме партията и че ще стане социална България", категоричен бе Гергов.

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Дали не сме пропуснали възмъжаването на младите, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че "изпитаното в боя поколение" по-малко греши?...

На въпрос как гледа на отвореното писмо на Стефан Данаилов, в което се изразява подкрепа за лидера Корнелия Нинова , Гергов отговори: "Нормално, това е Стефан Данаилов".
Той се съгласи принципно с определението, че Стефан Данаилов е бутон, който Корнелия Нинова активира, когато се чувства несигурна. "Е не е ли така? Аз мисля, че е така. Значи има проблем. Значи някой се притеснява".

ГЕРБ не успя да направи председателството национална кауза, смята Станишев

ГЕРБ не успя да направи председателството национална кауза, смята Станишев

БСП е най-демократичната партия в България, категоричен Станишев