Днес опровергахме всички твърдения, че не сме алтернатива на ГЕРБ.

Това заяви Корнелия Нинова в заключителната си реч пред делегатите от 49-тия конгрес. 

"Пренесете тези решения в цялата страна. Предайте им, че не сме се разцепили, че не сме разделени и продължаваме по своя път. Предайте им, че продължаваме да се борим за тях и няма да ги предадем", заяви Нинова.

Конгресът на БСП с първи удар срещу Нинова

Конгресът на БСП с първи удар срещу Нинова

Социалисти поискаха Конгресът на БСП да избира лидер

Конгресът реши парламентарната група на БСП за България да поиска вот на недоверие към кабинета Борисов 3 във връзка с корупцията.

Това решение бе взето единодушно с 381 гласа "за" и шестима въздържали се. 

Атанас Мерджанов, за който се появи новина, че е напуснал конгреса заедно с опозиционно настроените Миков, Гергов и Дъбов, заяви пред делегатите: "Аз съм тук". Той призова конгреса: "Ако изброените 9 социалисти са най-големият проблем на партията, дайте да го решим".

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие
Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП

"Не се чувстваме обидени за това, че не сме депутати", посочи той пред делегатите. Мерджанов каза още, че групата от 9 души стояла отстрани и не работела за партията понеже сегашното ръководство ги отрязало от парламента.

Мерджанов посочи, че работи и винаги ще работи за партията, като добави, че именно ямболската организация на БСП, която представлява, е била с най-силния резултат на изборите.

"Ако проблемът на БСП са тези деветимата, дайте да го решим! Аз съм за това - стига партията да върви напред и да свали ГЕРБ от власт", изригна Мерджанов.

След това конгресът реши да прекрати изказванията.