БСП не са алтернатива, а аут, защото са загубили изборите. Това заяви пред журналисти бизнесменът и член на Националния съвет на БСП Георги Гергов.

По думите му от партията все още не са посочили защо са загубили парламентарните избори. "Защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме", каза Гергов. Според него на парламентарните избори са направили генерални грешки и били "аут", а не алтернатива.

"Алтернатива тепърва ще доказваме със закони, защото ние предлагаме 14 закона, но нито един от тези закони не покрива нашата програма. Това, което ние го демонстрирахме или прокламирахме като програма, тези 14 или 15 законопроекта... всъщност се проявява едно заяждане, а не конкретно по темите и по проблемите, които има обществото и българският народ", каза Гергов.

Според него няма как да "обезглавиш" толкова много лидери вътре в партията, да съсредоточиш всичко върху единия лидер и да имаш добри резултати.

Гергов заяви, че БСП е лидерска партия, само че от много лидери, а не от един.

Нинова отказва да преговаря за имитации на борба с корупцията

Нинова отказва да преговаря за имитации на борба с корупцията

БСП с три условия към ГЕРБ за общ антикорупционен закон

"Обезглавяването на всички можещи, знаещи и силни хора в партия доведе до това - от 2 мнл. на 1 млн", с тези думи Гергов упрекна Нинова, че са загубили последните избори. Това "обезглавяване" обаче не продължава според него. "Но ще стават интересни неща през есента", допълни още той.

Относно вчерашната реч на Нинова в парламента, че Държавната банка за развитие дава единствено на шестима едри бизнесмени пари, Гергов каза, че не се чувства засегнат от тези думи. Той смята, че това е сериозна тема, която трябва да се обсъжда на глас, защото "всички демонстрират и се бият по гърдите, че са за средния и са за малкия бизнес, но всъщност малкият и среден бизнес е на доста сиво".

"И когато иде в банката и представи документи, той не може да покрие параметрите, които иска банката", посочи Гергов. По думите му това, че едно от неговите дружества е имало кредит, то е вземало по законен начин, плаща си над 4% лихва. Смятам, че няма никакво нарушение, добави Гергов.

"Това е пепел в пространството", каза бизнесменът.

Във връзка с намеците на соцлидерката, че Гергов е част от паралелната държава, той каза, че от първия ден на 89-та година е в частния бизнес. Паралелната държава е нещо по-сложно, смята Гергов.

"Едно време Тодор Живков я правеше тази паралелна държава, когато партията беше слята с държавата. Другаде трябва да се търси заровеното куче", добави още той.

ГЕРБ не искат да правят президентска република

ГЕРБ не искат да правят президентска република

Цветанов: Политическите опоненти излагат като порок младостта

По думите му основната тема на "Позитано 20" е да се определи БСП - каква партия е и какви цели гонят.