БСП правят пленум, на който ще обсъждат антикорупционното законодателство сред техните симпатизанти. Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред младежките структури на партията във Варна при откриването на Лятната академия.

По думите на Цветанов предложенията на БСП са над 70% копирани от другия законопроект.

Цветанов коментира горещата тема с предложенията за ново антикорупционно законодателство, които в момента са предмет на обсъждане малко преди да влязат в Народното събрание. Възлово в различните законопроекти е кой ще назначава шефа на новото антикорупционно звено - парламента или президента. ГЕРБ предлагат това да става през Народното събрание, а БСП - президента.

Борисов: Истинската същност на БСП се крие в антикорупционния им закон

Борисов: Истинската същност на БСП се крие в антикорупционния им закон

Най-важни са магистралите и пътните коридори

"За разлика от БСП ние не искаме да създаваме президентска република. Единственото смислено място за дебат и контрол над изпълнителната власт е Народното събрание", смята Цветанов.

"ГЕРБ промени България за последните десет години в позитивен план. БСП не могат да простят на ГЕРБ прозрачното управление на всички нива и европейските фондове, които получава страната ни, благодарение на доверието на европейските ни партньори към правителствата на Бойко Борисов", заяви още Цветан Цветанов пред младежите. 

"БСП се провалиха точно по тази линия - във всяко тяхно управление европейското финансиране спира", допълни още Цветанов.

Премиерът Борисов публикува в страницата си във Фейсбук своето участието в откриването на лятната академия. Той коментира, че след всеки мандат на БСП, тези които плащат са ГЕРБ.

"Политическите ни опоненти нямат смислени аргументи срещу политиката за хората, която провеждаме и срещу високия икономически растеж, който постигнахме. Другите партии нямат реален политически живот", заяви Цветанов. 

"Когато грешим, веднага посочваме проблема и го решаваме незабавно. Трябва да противодействаме на фалшивите внушения в обществото", призова присъстващите зам.-председателят на ГЕРБ.

БСП ще се вслушат в антикорпуционните препоръки на шефа на ВАС

БСП ще се вслушат в антикорпуционните препоръки на шефа на ВАС

Посъветвал шефът на антикорупционната агенция да бъде назначаван от президента

 Цветан Цветанов изтъкна, че силата на ГЕРБ е в толерантността и уважението към различното мнение. "Ние знаем, че многообразието от етноси и религии е богатството на България и не делим общините и хората в страната на наши и ваши", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

"ГЕРБ е единствената партия, която дава равен старт на всички - без значение от пол, възраст и религия. Всички вие имате равни възможности да бъдете номинирани за общински съветници, кметове, да бъдете част от местната, изпълнителната и законодателната власт", коментира Цветанов.

Според Цветанов избирането на третото правителство с премиер Бойко Борисов е много силен знак, че българските граждани отстояват принципната си позиция. "За трети път ние избрахме министър-председател Бойко Борисов - това означава респект към страната ни", подчерта той.

Цветан Цветанов подчерта, че силната младежка структура на ГЕРБ е локомотивът на партията. Той заяви, че е недопустимо младостта да се изтъква като порок и даде за пример нелепите доводи, които БСП декларираха срещу зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, който е изключително отговорен и подготвен млад човек.

"Политическите ни опоненти, когато нямат аргументи, излагат като порок младостта. Промяна в БСП трудно ще има. Така е устроена и така функционира тази партия", допълни Цветанов.