Президентът Румен Радев е съгласен да назначава председателя на бъдещата антикорупционна комисия. Това стана ясно от изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова след срещата с държавния глава, на която червените представиха своите предложения за антикорупционно законодателство.
Срещата с президента е по инициатива на БСП и е последната, трета поред, след разговорите на социалистите с шефа на ВАС и с главния прокурор по темата. Припомняме, че по-рано през деня самият държавен глава коментира темата

Президентът заяви, че е готов да поеме тази отговорност, изтъкна пред журналисти Корнелия Нинова. Социалистите настояват именно президентът да е кадровикът в него.

Другият въпрос, който е бил обсъден на срещата, е дали антикорупционния орган да има разследващи функции и държавният глава напълно приема тезата на социалистите: "Тоест по тези двете точки имаме пълно съгласие с него", обяви лидерката на БСП и посочи, че червените няма да отстъпят от разследващите функции на антикорупционния орган.

Нинова изтъкна още различната философия в проекта на БСП и на ГЕРБ. Затова и разбирателство между двете формации трудно можело да се постигне.
Румен Радев искал единен разследващ ефективен орган за борба с корупцията, стана ясно още от думите на лидера на БСП.

По думите й на предстоящия КСНС на 9 октомври на тема борба с корупцията Радев очаква да бъдат обсъдени всички идеи за антикорупционно законодателство.