Повишаването на тол таксите ще се случи на две стъпки, Това заяви вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов пред БиТиВи.

Той обясни, че е важно да се води диалог и да се търси компромис между различните предложения. За цялата миналата година, каквото са платили тежкотоварните автомобили, сега ще го платят за половин година, а следващата година ще платят още една надбавка, уточни регионалният министър. 

Караджов готов на компромис да разсрочи скока на тол таксите, но толкоз
Обновена

Караджов готов на компромис да разсрочи скока на тол таксите, но толкоз

От бранша обаче смятат за недостатъчни предложенията на регионалното министерство

Караджов е на мнение, че инфлационното повишаването няма да се отрази на тол системата. 277 млн. лв. ще се събират от догодина за винетки, а от тол ситемата - 520 милиона лева - каквото е желанието на вицепремиера и регионален министър да се обърне тенденцията, който замърсява и руши повече, да плаща повече. 

ПП: Въпросът за военната помощ за Украйна е приключен

ПП: Въпросът за военната помощ за Украйна е приключен

Благовест Белев увери, че няма да бъде предоставена старата съветска техника на Украйна

Според Караджов само Народното събрание може да отговори дали трябва да се изпрати военна помощ на Украйна. Той смята, че ако се стигне до гласуване в парламента, отговорът щял да е "Да".

Даряването на военна техника обаче не е прерогатив на правителството. Нямам представа какво ще се случи в парламента и бихме се превърнали в гадатели, ако отговарям на въпросите, коментира Караджов.

"Опитът да се вкарат интрига в коалицията няма да успеете, дайте други въпроси", призова Караджов водещия на сутрешния блок. 

Караджов убеден, че с тол таксите не се налива в инфлацията

Караджов убеден, че с тол таксите не се налива в инфлацията

Автомобилите също ще преминат на тол такса, но след време

Припомняме, вчера стана ясно, че превозвачите ще повишат цените според към поскъпването на тол таксите. Към момента няма планирани конкретни протести, каквито се проведоха миналия месец, но транспортният бизнес остава в стачна готовност.

"Трябва да направим една философия за това как транзитният трафик да плаща основната тежест, както е в целия свят", каза Димитър Димитров и поясни, че само в България и в Румъния от целия ЕС камионите от чужбина, движещи се по пътищата, са повече от тези с местни номера.