След като казах пред военните полиции на 32 държави, че "Съединението прави силата", защо трябва да го повтарям пред държавния глава? С такъв коментар за "недоразумението" с неподписването на указа за освобождаване на главсекът Младен Маринов излезе днес военният министър Красимир Каракачанов. Освен че определи ситуацията като "меко казано, неприятна", Каракачанов заяви и че държава се управлява с желание да се свърши нещо, а не с инат.

Радев не бърза да подпише указа за Младен Маринов

Радев не бърза да подпише указа за Младен Маринов

Отговорността е на премиера, скастри го държавният глава

Лидерът на ВМРО повтори тезата си за желанието на управляващите за диалог и отказа да обяснява чия е вината за заплитането на институциите в спор точно каква е процедурата за освобождаване, назначаване и избиране на вътрешен министър на мястото на подалия оставка Валентин Радев.
"Не ме връщайте в песента - кой пръв започна, кой ни е виновен... да не се връщаме до турското робство, комунизма и Аспарух дори, както се случва.

Борисов не подценява президента Радев

Борисов не подценява президента Радев

Според него три-четири дни институциите не се уважават

Според Красимир Каракачанов право на премиера и на мнозинството е да посочи министър на МВР, а тяхното решение е Младен Маринов да бъде следващия вътрешен министър. Процедурата, според лидера на ВМРО, е второстепенен въпрос.

"Министрите се избират от Народното събрание, а Конституцията съм я чел поне три пъти", заяви Каракачанов, според когото процедурата може да се задвижи и с директен избор от Народното събрание.

На въпрос ако бъде задвижена процедурата, какво ще стане при оспорване в Конституционния съд, Каракачанов пък контрира: "И какво ще стане като отиде в КС, Конституционният съд ще отмени решение на НС?"

По думите му в момента това, което се случва е "политическо заяждане, което е излишно".