Над 80% от мнението на нашия национален съвет е, че ние можем да се справим сами на парламентарните избори. Toва заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му проблемът е, че в българската политика от 20-30 години в България има много големи играчи, но малко държавници. Играчи - много, комбинатори - много, но от това, което социологическите агенции дават за мен, няма съмнение, че ВМРО ще бъде в следващия парламент, категоричен бе военният министър.

ВМРО има своя идеология и кауза на укрепване на държавността и защита на българската нация. В една кампания ние винаги вдигаме нашите резултати, изтъкна Каракачанов.

До 3 февруари Каракачанов убеждавал Симеонов да са заедно на изборите

До 3 февруари Каракачанов убеждавал Симеонов да са заедно на изборите

На следващия ден лидерът на ВМРО му съобщил, че ще се явят сами

ВМРО не са водили разговори за коалиция с "Воля" за парламентарните избори и нямат намерение да водят такава. ОП успяха да постигнат много неща, всеки тръгва по своя път и надявам се отново да се срещнем, коментира Каракачанов раздялата с коалицията с НФСБ.

ВМРО са оцелявали, ако не са в парламента, защото са една патриотична формация с трайна идеология. В или извън парламента ние си имаме кауза, за която се борим, обясни вицепремиерът и допълни, че ако не била кампанията и политиката на ВМРО, щяло да има Истанбулска конвенция.

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Каракачанов: Решението да се явим сами на вота не е развод с НФСБ, а естествен процес

Такова е желанието на над 75% на членовете на ВМРО

Каракачанов изтъкна, че преди избори всеки обещава като на циганска сватба и се обещават неща, които никой не може да направи. "Аз ще обещая едно - начинът, по който работихме досега, да продължим да го вършим", увери той.

По темата за Република Северна Македония Каракачанов не вижда кой български политик ще промени решението на парламента за присъединяването на Република Северна Македония в ЕС, докато не промени политиката си. Не виждам кой ще си позволи да направи подобно нещо и защо да го направи, коментира той.