Правителството продължава да изпълнява заложените политики. За това увери икономическият министър Емил Караниколов пред БНТ и допълни, че с приоритет са образованието, социалната сфера, здравеопазването и увеличаване на доходите.

По негови думи през 2018 г. са били отпуснати около 400 млн. лева повече за образование. В социалната сфера също е било отчетено увеличаване.

Във връзка с протестите на майките на деца с увреждания, Караниколов заяви, че протестиращите виждат в правителството решение на проблемите си. Те не желаят правителството да се сменя с друго, което да реши проблемите им, категоричен е той.

Според министъра обаче увеличението от 150 милиона за хората с увреждания, след като навършат 18 години, не може да е решение. Необходима е и среда, внесеният закон няма да реши всички проблеми, заяви той.

Караниколов е категоричен, че независимо от протестите правителството решава проблемите, а основният от тях е увеличаването на доходите.

Социалният министър не очаква трусове в управлението заради протестите

Социалният министър не очаква трусове в управлението заради протестите

Реформа за хората с увреждания ще има, след като се приемат трите закона в пакет

Той подчерта, че никой от опозицията не е обещавал, че минималната работна заплата ще е 1000 лева и изтъкна, че за сметка на това правителството има управленската програма, в която е заложено, че минималната работна заплата до 2021 г. ще бъде 650 лева, а средната работна заплата - 1050 лева.

Във връзка с горивата, Караниколов увери, че Министерството на икономиката чрез държавата агенцията по метеорология и технически надзор контролира тяхното качество.

Не стихват протестите срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот
Обновена

Не стихват протестите срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот

Стотици автомобили на автошествие в Козлодуй

Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво, изтъкна той и допълни, че проверките продължават.

По отношение на цените министърът обясни, че те зависят от международните пазари и увери, че КЗК следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите.

Според него проблемът е, че хората нямат доверие, защото са на ръба.

Ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест минимални доходи над 1000 - 1500 лева. Това ще стане с времето, малко по малко нещата се развиват, икономиката ни върви, заяви Караниколов.

Протестите не стихват

Протестите не стихват

Близо 200 души се включиха в протеста в Кърджали