В столицата стотици протестиращи блокираха за близо 4 часа булевардите "Цар Освободител" и "Васил Левски", а също и Орлов мост.

Около 200 души се включиха в протестното шествие, което тръгна по централните улици на Благоевград. Срещу бедността в България и липса на алтернатива за младите хора се обяви протестното шествие в Благоевград, което днес е пешеходно и ще измине централните булеварди. Ще спре пред всички партийни офиси, за да покаже със запалени свещи, че така повече България не може да се управлява.

При засилено полицейско присъствие протестиращите в Гурково затвориха на няколко пъти за кратко Прохода на републиката.

Протестно шествие мина по централните булеварди на Хасково, демонстрантите блокираха пътя за Димитровград. Георги Ванков, един от организаторите, призова за мирен протест, без да се влиза в конфликти с полиция или с непротестиращи граждани. Исканията са различни: за президентска република, за оставка на правителството, наказване на виновни от правителствата за неосъществения преход, както и за работеща икономика и високи заплати.

По-късно вечерта около 150 души се отделиха от протеста и блокираха магистрала "Марица" до село Крепост. Жандармерията и полицията не им попречиха и до сблъсъци не се стигна. Автомобилите се пренасочваха по стария път за Свиленград.

МВР зове протестиращите да спазват разпорежданията

МВР зове протестиращите да спазват разпорежданията

Нарушения и задържани в някои градове

Близо три часа продължи протестът във Велико Търново. При поредния опит на протестиращите за вечерта да блокират кръговото кръстовище, през което минава транзитният трафик от София и Варна се стигна до сблъсъци.

"Единственото нещо, което искам, е да живеем в една нормална държава, където няма корупция, няма разни мижитурки, които крадат. Народът става все по-беден", сподели пред БНР един от участниците в шествието.

Близо 200 души се включиха в протеста в Кърджали. След като поднесоха венец пред паметника на Васил Левски, започна шествие по централните улици - с развети трибагреници и скандирания "Мафия" и "Оставка". Пред автогарата протестиращите спряха за кратко с хоро движението на едно от най-натоварените кръстовища.

Недоволни от управлението старозагорци излязоха тази вечер в 18:00 ч. на нов протест с категорично настояване за оставката на кабинета "Борисов" 3. Очакваше се действията им да бъдат подкрепени и от група протестиращи от Казанлък.

Протестиращите в Сливен се събраха за осма поредна вечер на площад "Хаджи Димитър" и решиха да направят автошествие по централните булеварди.

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Столичната демонстрация прерасна в спонтанно шествие

"Така ще бъде докато се направи първата крачка за смяна на цялата система", каза една от организаторките Доника Мангова.

"След като министър-председателя заяви, че ще се счупи тази коалиция, ние искаме да видим как ще се счупи. И след като те не искат да я счупят, ще я счупим ние! Вече искаме оставката на целия кабинет", поиска пред БНР Валентина Василева от протеста в Сливен.

С протестен митинг-концерт тази вечер в 18 часа недоволни старозагорци искат оставката на цялото правителство. Това обяви организаторът Стилиана Иванова. По думите ѝ, правителството, не е пожелало да чуе гласа на своя народ и затова трябва да се оттегли. Оставката на Валери Симеонов не е достатъчна, категорична е Иванова:

Единадесет задържани при неделните протести в страната
Обновена

Единадесет задържани при неделните протести в страната

Служителите на реда са съставили общо 58 акта за установени административни нарушения

"Това е прах в очите на хората. Нито тези стотинки, които свалиха от горивата, нито - както го нарекоха доста хора в медийното пространство - това, че един бушон е паднал, изобщо не ни топли. Ние се борим за изгърмяване на цялото табло, ако мога така да се изразя", каза тя.

Жители на Ловеч излязоха пред сградата на областната администрация на мирен протест срещу обедняването и ниския стандарт на живот в града и в страната. Протестиращите настояха за смяна на политическата система и за по-високи доходи.

Протестиращи искат оставка на правителството и реформа в управлението

Протестиращи искат оставка на правителството и реформа в управлението

В София блокираха Орлов мост, в Благоевград запалиха свещи пред няколко партии

"Да има референдуми. Целият български народ да си даде мнението, а не група управляващи да определят бъдещето на България", каза протестиращ.

"Може ли с 250 лева да живее един пенсионер? Искаме да се промени цялата система", допълни присъстваща на протеста гражданка.