Единадесет души са били задържани при неделните протести в страната. Четирима са арестувани в столицата. Сред арестуваните има и непълнолетни лица, които по-късно са били предадени на родителите им. Това съобщават от пресцентъра на МВР в обобщена информация от днешния ден.

Служителите на реда са съставили общо 58 акта за установени административни нарушения. Сред нарушенията са хулигански прояви, установени лица без документи за самоличност, нарушения на шофьори и други.

От МВР по-рано на брифинг оповестиха, че са регистрирани около 3 500 протестиращи.

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Столичната демонстрация прерасна в спонтанно шествие

Около 2000 полицаи се грижеха за реда.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че част от протестите в страната са регламентирани, а други - не.

Маринов призовава хората да се включват само в регламентираните недоволства.

"Получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там, но пак казвам - ние затова сме там, за да предотвратяваме конфликти и провокации", допълни Маринов.

5 души са задържани при протестите днес

5 души са задържани при протестите днес

Не са допуснати сериозни инциденти и нарушения

От вътрешното ведомство посочиха, че са взети всички необходими мерки, за да не се допусне напрежение на протестите в страната.

Демонстриращи в Бургас обвиниха полицаите в упражняване на насилие срещу тях.

Припомняме, че вчера се проведоха редица протести - срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот, пореден протест на майките на деца с увреждания, както и протест на евангелистите и протестантите.

Демонстрациите продължават и днес.