Протести се провеждат в няколко града на страната, съобщи БНТ.

В София протестът в късния следобед започна пред Народното събрание. Протестиращи блокираха за кратко движението по бул. "Цар Освободител", а по-късно блокираха и бул. "Дондуков". После блокираха и Орлов мост.

Основното искане е оставка на правителството и цялостна реформа в управлението. Протестиращите твърдят, че са се организирали в социалните мрежи. Полицейското присъствие е засилено.

Единадесет задържани при неделните протести в страната
Обновена

Единадесет задържани при неделните протести в страната

Служителите на реда са съставили общо 58 акта за установени административни нарушения

Недоволните от управлението в Хасково излязоха на централния площад. Те преминаха на шествие през един от големите булеварди в града.

Протестиращите в Благоевград носеха свещи, които символично запалиха пред местните централи на няколко партии в града. Те се обявиха за промяна на политическия модел, оставка на правителството и разпускане на парламента. Шествието премина спокойно по централни булеварди.

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Столичната демонстрация прерасна в спонтанно шествие

Във Варна протестиращи блокираха кръстовището пред сградата на Общината, след което се отправиха на шествие по една от централните улици. Раздадени бяха листовки от името на Отворен обществен съвет на протестиращите. В тях, освен за оставка на правителството, се настоява за приемането на нова конституция и избор на Велико народно събрание.

Русенци се присъединиха към националния протест с искания за оставка на правителството. Протестращите обявиха, че искат важните решения, като повишаването на данъците и застраховките върху старите автомобили и използването на бюджетния остатък, да се вземат с референдум.