Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Нова телевизия по повод на отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията и избора на нея и Тодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия.

Според нея думите на премиера, че партията е над всичко, са се потвърдили с показаното на вчерашния конгрес.

Караянчева обясни, че Изпълнителната комисия ще бъде колективен орган, който ще взема решения. Етичната комисия пък щяла да има важна роля за преценката на законовата и моралната страна на нещата. Предстои да тя бъде сформирана в сряда.

Борисов разпореди: Вадете багерите и тракторите да видят хората, че строим

Борисов разпореди: Вадете багерите и тракторите да видят хората, че строим

Денят бил труден за него заради раздялата с Цветанов

По думи на Караянчева изборът й за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е признание както за нея, така и колегите й от Кърджали, на които е областен координатор.

Относно оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в партията тя заяви, че всеки, който споделя принципите и идеите на ГЕРБ, може да бъде неин член. За мен темата с Цветан Цветанов беше приключена вчера, след като оставката беше гласувана с болшинство, и трябва да гледаме напред, заключи Караянчева.

По отношение на слуховете, че Цветанов е свързан с фирмата "Еврохолд", която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева увери, че Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки подобен сигнал. Като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви, обясни председателят на Народното събрание.

По нейни думи в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско. Те ще бъдат разгледани от Етичната комисия на място.

Борисов и Цветанов рамо до рамо на партийния форум

Борисов и Цветанов рамо до рамо на партийния форум

Партията освободи официално Цветанов от ръководните партийни органи