Лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство" Касим Дал определи като абсолютна лъжа съдържанието на разпространената от Обединените патриоти декларация по повод на атентатите на гара Буново и в хотел "Сливен".

Припомняме, декларация на политическата формация във връзка с годишнината от атентатите беше прочетена от парламентарната трибуна.

Касим Дал категорично отрича каквото и да било участие в атентатите на организацията Турско национално освободително движение в България, която патриотите посочиха като извършител.
Той посочва, че гарантира това в качеството си на основател на организацията.

​Пълният текст на позицията на Касим Дал:

На 09.03.2018 г. така наречените Обединени патриоти изчетоха от трибуната на Народното събрание декларация по случай годишнината от атентатите на гара Буново и хотел "Сливен". В декларацията се твърди, че "атентатите са извършени от членове на протурската терористична организация Турско национално освободително движение в България".

Като един от създателите на Турското национално освободително движение в България заявявам най-отговорно, че изнесената от така наречените Обединени патриоти информация е абсолютна лъжа и опит за груба манипулация.

ТНОДБ няма нищо общо нито с атентатите на гара Буново и в хотел "Сливен", нито с който и да е друг насилствен акт срещу граждани на република България!

Мълчанието на ДПС по темата за пореден път показа, че така наречените Обединени патриоти и ДПС управляват заедно и в пълен синхрон. Още по скандално е, че по време на изчитането на декларацията, заседанието се председателства от зам.-председателя на Народното събрание Нигяр Джафер, която е излъчена от ДПС. Очевидно е пълното безхаберие и непознаване на историята на борбата за права и свободи на турците и мюсюлманите в България от страна на народните представители от ДПС. За каква кауза могат да говорят тези хора? Срам и позор!