Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват! Tова "посъветва" националистите у нас лидерът на Народната партия "Свобода и достойнство" Касим Дал. В позицията си той се опитва да развенчае наложилите се митове за "лошата Турция" и да докаже, че тя всъщност е добър съсед за България. 

Той се спира на актуални проблеми като миграционната криза, газовите проекти, българските църковни имоти, издирването на Митьо Очите и други. 

Турция пази границите ни от мигранти, започва Дал. Само за последните месеци от миналата година близо 59 000 души са задържани от турските гранични и полицейски власти преди да достигнат българската граница. Днес виждаме колко несъстоятелно беше построяването на оградата по границата, но пък несъстоятелното за нас, се оказа печеливш бизнес за тези, които седнаха на софрата на властта. 

Турция ни върна в играта за газа, продължава той. След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. 

Турция пази нашите исторически Църковни имоти и ги реставрира. Последен ярък пример е реставрацията на Желязната църква в Истанбул на стойност над 8 000 000 евро, припомня Дал. 

Според данни на световната банка, между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани живеещи и работещи в чужбина са изпратили в България общо 1 666 000 000 $. От тях 813 млн. $ са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните 193 млн. долара. 

Турция издържа от години Мюсюлманското изповедание в България, благодарение на което съмнителни фондации от цял свят, целящи радикализирането на българските мюсюлмани не бяха допуснати. 

"Поредната шумна акция на Специализираната прокуратура" от последните дни също не е подмината в позицията на лидера. Задържана е организирана престъпна група обвинена, в ред тежки престъпления. Изненадващо главатаря на групата, предупреден от "доброжелатели" (некорумпирани служители на прокуратурата) изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на "боса" и неговите сподвижници. Всички са задържани и "с изненада" констатираме, че между съратниците на "Очите" е един известен общински съветник от БСП и един напълно неизвестен бивш депутат от ДПС. Депутатът е толкова неизвестен, че всички медии бъркат името му и дават грешна информация, че е бил кмет на Община Руен. 

Дал изразява убеденост, че нито един от тях няма да бъде осъден и напада и ГЕРБ като управляващи за възможността това да бъде допуснато.