Икономическата програма на БСП ще доведе страната ни отново до катастрофа. Това каза председателят на Комисията по енергетика в 43-тото Народно събрание Делян Добрев по време на Петата национална политическа академия на Жени ГЕРБ.

Добрев посочи, че БСП отново са заложили в предизборната си програма един голям енергиен шлем, като към досега съществуващите проекти са добавили и 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй".

По думите му, това означава, че са необходими 45 млрд. лв., които няма откъде да бъдат осигурени.

"Отне ни осем години да разплатим 3 милиарда лева за стария енергиен шлем на БСП, сега предлагат нов - по-голям. Останалите идеи в програмата им са също толкова безумни. Причината предложенията им да са толкова далеч от здравия разум е, че имат една единствена цел - да се докопат до властта на всяка цена", подчерта Добрев.

Обвиниха и Делян Добрев за АЕЦ „Белене”
Обновена

Обвиниха и Делян Добрев за АЕЦ „Белене”

Разпитваха го почти два часа в следствието

Той заяви, че БСП удобно забравят, че тази година се навършват 20 години, откакто са причинили масовия фалит на банки в България.

В същото време пък бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че в програмата на ГЕРБ е заложено надграждането на постигнатото в сектор "Енергетика", защото вече са успели да стабилизират сектора.

Министър Петкова оневинява Делян Добрев
Обновена

Министър Петкова оневинява Делян Добрев

От държавното обвинение изтъкват

"ГЕРБ нямаме друга цел, освен победа", каза още Петкова.

Цветан Цветанов пък се срещна с младежката структура на ГЕРБ във Велико Търново.

Той обясни, че според него в момента се прави опит да се насажда песимизъм към евроатлантизма, което е опасно за страната ни.

Цветанов призова за борба с популизма и фалшивите новини

Цветанов призова за борба с популизма и фалшивите новини

Недопустимо е Нинова да нарича предатели гласуваните за СЕТА

"БСП постоянно говорят как трябва да паднат санкциите за Русия, колко са "лоши" всички европейски политици, които гласуваха споразумението с Канада, как не трябва да слушаме европейските чиновници", каза Цветанов и припомни:

"Не бива да забравяме - за следващия програмен период бюджетът за България е 17, 7 млрд по оперативните програми и още 5.5 млрд по селскостопанската политика. Това е реална подкрепа за нашата икономика, която не бива да загубим", обясни Цветан Цветанов. По думите му, когато има стабилно правителство, кметовете, общините и секторните политики ще могат да разчитат и на допълнително финансиране от европейските програми".