Традиционният събор на Бузлуджа, организиран от Българската социалистическа партия в края на юли месец, не е забраняван от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Това посочват от пресцентъра на МЗ в опровержение на заявено от лидера на БСП Корнелия Нинова.

На 16 юли министър Ананиев отговаря на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова, че съгласно неговата Заповед № РД-01-403 от 15.07.2020 г. съборът може да бъде проведен при спазване на противоепидемичните мерки.

От МЗ прилагат и писмото на здравния министър до лидера на БСП като доказателство.

В него се припомнят основните правила, които трябва да се спазват при извънредната епидемична ситуация - до 50% запълняемост, физическа дистанция от 1.5 м и носене на маски.

Диктатурата на ГЕРБ не може да спре "бузлуджанския" митинг на БСП на жълтите павета

Диктатурата на ГЕРБ не може да спре "бузлуджанския" митинг на БСП на жълтите павета

"Диктатурата е в действие. Няма да ни спрете."

Припомняме, вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви: "Диктатурата е в действие. Няма да ни спрете. Митинг ще има!"

По думите на Нинова ГЕРБ са "ужасени от факта, че ще дойдат десетки хиляди", затова и областни управители, кметове и координатори на ГЕРБ са предупредили транспортните фирми, че ако поемат ангажимент да превозват социалисти и симпатизанти, ще им прекратят договорите с общините и няма да ги допускат до поръчки. 

Още седмица преди разменените писма между БСП и МЗ лидерът на БСП Корнелия Нинова се закани тази година традиционният събор на партията да се проведе не на Бузлуджа, а в София на жълтите павета.