След среща при министъра тримата директори на болниците сме отстранени временно до приключване на процесуално-следствените действия. Същата мярка ще бъде приложена и към д-р Георгиева.

Това заяви пред сградата на Здравното министерство директорът на Педиатричната болница "Д-р Иван Митев" Димитър Русинов. Заедно с него са отстранени и директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов и на Института за спешна медицинска помощ "Н. Пирогов" - проф. Асен Балтов.

Ние ще окажем пълно съдействие на извършваните проверки с необходимата документация. Мярката е приложена и на тримата директори, докато приключи разследването, каза директорът на педиатричната болница Димитър Русинов след срещата при Ананиев.

На въпрос освен лекарят, прегледал детето, дали ще бъдат временно отстранени други лекари, Русинов каза, че няма други, които да имат отношение към случая.

От Министерство на здравеопазването заедно с него излязоха и другите двама - директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който бе пестелив на думи и каза само, че ще окаже пълно съдействие, и директорът на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов, който се въздържа от коментар. 

МС преобразува болница "Лозенец" в еднолично акционерно дружество

МС преобразува болница "Лозенец" в еднолично акционерно дружество

Предоставиха и 6 700 000 лв. за разплащането на задължения на болницата

Припомняме, тази сутрин премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат отстранени директорите на Педиатричната болница "Иван Митев", болница "Лозенец" и Института за спешна помощ "Н. Пирогов".

Причината е смъртта на 3-годишно момченце, което бе разкарвано в три столични болници без да е прието за лечение. Накрая е починало в "Пирогов".

Премиерът съобщи, че е бил на среща с родителите на починалото детенце в Министерски съвет. Вчера по информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев назначи проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете.