"Винаги съм разбирал политиката с основна задача - да събираш, а не да разделяш, да бъдеш на пулса на общественото мнение, да улавяш обществените потребности, да разбираш сигналите, които ни дават българските граждани и на тази основа да формулираш своя политически дневен ред". Това каза по време на заседание на Националния съвет на БСП зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Според него голяма тревога сред редовите социалисти предизвиква усещането за вътрешнопартийно напрежение. Грубият вътрешнопартиен дебат, по мнението му, отвращавал симпатизантите и водел до тотално разделение.

Карантината за коронавируса се е отразила на партията. "Рестартирането на вътрешнопартийната кампания трябва да се случи, след като си направим политически анализ, защото подкрепата към БСП вече е променена", заяви Добрев.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември

Според него герберите започнали да изпълняват предлаганата от червените "Визия за България". Той не скри огорчението си, че през последната година една хипотеза за негова кандидатура на вътрешнопартийния избор е разделила партията. "Не е тайна, че от доста време имаме сериозни различия с председателя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил коректен към нея, но лоялен единствено и само към БСП", сподели социалистът.

"Не приемам и никога няма да приема водеща политика в партията да бъде разделението. Не приемам всеки, изразил различно мнение, да бъде заливан с помия, определян като враг, ГЕРБ-аджия, подлога на Бойко Борисов и слуга на Делян Пеевски. Не приемам различното мнение да се тълкува като намеса от външни сили и зависимости, а съмненията за симпатии да бъдат наказвани с уволнения", категоричен е Кирил Добрев.

Според него всички социалисти, които имат партийна памет, са наясно, че подобно отношение към другари дава моментен ефект, но в дългосрочен план инициаторът винаги попада в капана на собствените си думи и действия. "БСП винаги е била кауза, а не нечия собственост", завърши изказването си Добрев.

Антон Кутев иска лидер, който да изведе БСП на барикадата

Антон Кутев иска лидер, който да изведе БСП на барикадата

БСП се събира за първи път от три месеца