Виждал съм Корнелия Нинова как реагира, когато става дума за комуникация с бизнеса - тя винаги е била много внимателна, посочи в студиото на БиТиВи Антон Кутев от БСП. Преди два дни лидерът на социалистическата партия отрече да е разговаряла с бизнесмените Валентин Златев и Васил Божков, каквото обвинение беше отправено от гербера Мануил Манев.

По думите му процедурите и интригите в ръководството на партията са неща, които нямат значение за хората, които гласуват, включително и за него като член на партията, обясни Кутев, който е недоволен, че партията и опозицията е влязла в този режим. "Тежките разделителни линии вероятно ще се окажат на коя дата ще бъде конгреса и как са взети решенията.

Потънахме в невероятни интриги и процедури, посочи още Антон Кутев по повод ситуацията в БСП. Днес БСП се събира за първи път от началото на извънредното положение, заради което бе отложена и процедурата по избор на нов лидер - за първи път по новия устав този избор ще бъде пряк.

Станишев иска дебат за физиономията на БСП

Станишев иска дебат за физиономията на БСП

Нужен е антикризисен икономически щаб

Антон Кутев иска лидер, който "най-накрая да събере партията и да я изведе на барикадата, на оная битка, която повече не може да се отлага", заяви Антон Кутев. Той призова, който и да бъде избран за лидер, да излезе от "Позитано" и да се заеме с реална работа.

По думите му още в понеделник трябва да има множество пред Министерство на енергетиката, което да не допусне този министър да влезе в институцията и това не трябва да се случва никога вече. Призивът за бунт е във връзка с решението за влизане на държавата в ПИБ.

Според Антон Кутев в момента тече опит и то засега успешен, за подмяна на целия икономически елит, за да може наново да се овладеят и да се влезе в нови договорки. Човек като Божков трудно може да бъде управляван от политическата класа, дори обратното и така става проблематичен. Започнаха с Баневи, Арабаджиеви, минаха на Божков, най-вероятно ще продължат нататък, прогнозира той. Според него това е механизъм за подмяна на икономическата класа и той, макар и може би неизбежен, е опасен.