Критиците на БСП изпълняват поръчка на ГЕРБ - това е абсолютно фалшива опорна точка, която се налага като отговор на критиците на настоящото ръководство в партията. Toва заяви в сутрешния блок на БиТиВи бившият лидер на социалистите и настоящ председател на ПЕС Сергей Станишев, който призна, че наблюдава с голяма тревога случващото се в кампания за избор на нов лидер на партията. Нима Велислава Дърева или Георги Пирински могат да бъдат заподозрени в подобно нещо, попита Станишев. 

Той очаква да види в кампанията състезание на идеи и платформи. Станишев няма да се кандидатира за лидер на БСП - това не е в неговия дневен ред. Нямам властови амбиции, а моят интерес е един - да видя БСП силна и обединена, отсече Станишев.

"Партията трябва да бъде успокоена и да се проведат смислени дебати за физиономията на БСП и какво по-различно партията предлага за страната от ГЕРБ", отбеляза Сергей Станишев.

Част от говорителите на "червените" звучат доста недостоверно за Станишев, който не е съгласен с твърденията на Румен Овчаров, че в БСП има барони. Трябва да се успокои обстановката и всички хора, които имат правото и желаят да се кандидатират, да се кандидатират за лидер на социалистите, настоя Сергей Станишев.

"Георги Гергов е избран за удобна мишена на ръководството на БСП", смята бившият лидер на столетницата.

Според него по отношение на излизане на кризата от коронавируса страната има нужда от икономически антикризисен щаб, защото мащабът на икономическите щети е голям и ще се задълбочава. Трябва да бъде представен план за възстановяване, за да се видят всички идеи и да се направи анализ кои сектори са най-тежко засегнати и къде са възможностите за развитие, настоя Станишев.

По думите му в здравната сфера мерките на правителството били навременни, но в икономически план мерките са спонтанни и недостатъчно обосновани. Когато се правят мерки, трябва да има ясни разчети, каза Станишев и посочи, че когато се намалява ДДС-то за един сектор, защо не се намалява за основни хранителни и детски стоки. Така той разкритикува намаляването на 9% на ДДС за туризма, развлекателния бранш и книгите.