БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Васил Божков да превърне разследването срещу себе си от криминално в политическо. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на брифинга на БСП от малко по-рано днес.

Първите, които се притекли на помощ на Божков, били членовете на Изпълнителното бюро на БСП. "От ГЕРБ нямаме намерение да се оправдаваме за един от най-големите успехи на сегашния ни мандат - разтурването на бизнеса на Божков и прекратяване на дейността му на стопанската и политическата сцена на страната", подчерта Тома Биков.

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

Искат народен вот на недоверие

По думите му в момента се провежда сблъсък между държавата и един човек, обвинен за редица престъпления с доста основания. "ГЕРБ е на страната на държавата в тази ситуация. БСП обаче избра да бъде на страната на Божков. Смятаме, че г-жа Нинова, в желанието си да спечели лидерското място в БСП, въвлича цялата партия в една много сложна ситуация, заради която и цялата партия ще плати политическа цена", предупреди Тома Биков.

Хората виждат кой се противопоставя на нерегламентираните дейности - сенчести и политически дейци. През годините БСП често е ставала съучастник на подобни практики, които граничат с организираната престъпна група, отсече Тома Биков. Битката и войната, която се води в момента имат достатъчно много залози, за да си правим илюзии, че ще мине така. Но Тома Биков не е очаквал БСП да се включи толкова явно в подкрепа на такива хора като Божков.

Тома Биков обясни, че една анкетна комисия се занимава с изследването на определени проблеми. Ако целта на БСП е да покаже кой е виновен и невинен, няма да се случи, тъй като затова си има съд.

Ако от БСП искат да превърнат една анкетната комисия в адвокатска кантора, която да изпере имиджа на Божков, няма да го позволим", посочи Тома Биков.

Васил Божков не ни е интерес, както не ни е интересен всеки един криминален в цялата страна. Той е интересен за Нинова и за съда, отбеляза Биков.

Той призова хората да се обединят и да поставят граници откъде започва криминалната дейност. БСП в момента се опитват да върнат Божков в родината му, но не и там, където му е мястото - в ареста, посочи Биков.

ГЕРБ ще приеме създаването на исканата от социалистите анкетна комисия, но тя ще бъде на анкетна комисия и за Баневи, Божков, Бобокови и всички милионери от криминалния преход. От ГЕРБ ще подкрепим създаването на такава комисия и ще се включим активно, подчерта Красимир Ципов.

Бившият зам.-вътрешен министър Красимир Ципов посочи, че БСП умее само да разгражда държавността. Кой друг има волята да се справи срещу милионерите в България, запита реторично Ципов.

От ГЕРБ не се страхуват от предсрочни избори, защото не мислят, че социалистите имат потенциала да употребят управляващите.

Мануил Манев: Един политически проект не се прави на плажа в Дубай.

Показателно от действията на БСП е, че има връзка между Божков и БСП - всичко се е случило преди във времето и се е гради този проект, каза депутатът в отговор на въпрос дали може да има общ политически проект между "червените" и бизнесмена Васил Божков. БСП не могат да отговарят на въпросите, освен с комикси, отсече Маноил Манев, но не се нае да пророкува.

Важно е според Ципов, какво е отношението на БСП за заявката за политически проект от страна на Васил Божков и дали следващата година този проекта няма да излезе наяве, както и да стане част от коалицията "БСП за България".

Маноил Манев пък пита силен ли е хардуерът на БСП?

"Силен е как, всички са хардлайнери там и всички са готови като танкове и матросовци да бранят кого ли не, само да имат изгода. Софтуеърт им е слаб и повече от глупостта да търсиш всякаква провокация - не могат друго да измислят", отсече Манев.

Той иска да знае за срещата между Нинова, Божков и Златев и какво са си казали и какво са се разбрали тези трима човека. Кое е паралелната държава, запита той.