БСП разгледа сигнала на Васил Божков, с който той сезира левицата. На пресконференция лидерът Корнелия Нинова посочи, че отдавна столетницата е предупреждавала, че у нас управлява паралелната държава.

Паралелната е поробила истинската, каза лидерът на социалистите. Решенията се вземат от хора в сенките, заяви тя.Обществото е задушено от тази схема, според нея.

Червените ще искат анкетна комисия за Васил Божков. В нея да бъдат изслушани всички замесени лица включително Бойко Борисов и пиарите.

Левите искат да се изясни истината около казуса. Държавата е пленена от едно малцинство, според Нинова. БСП няма специален коментар за идеята на Божков да създаде партия.

Обвиниха Божков и за криминални деяния - поръчкови убийства и изнасилване

Обвиниха Божков и за криминални деяния - поръчкови убийства и изнасилване

Още седем обвинения са повдигнати задочно

Социалистите започват и подписка за отстраняване на Борисов от властта. Наш съюзник е народът, каза Нинова. Искаме народен вот на недоверие, подкрепен от хората, каза още тя.

Случаят в МЗХГ е доказателство за цялата схема на управление, според нея. Искаме промяна на модела чрез оставка на цялото правителство, подчерта соцлидерът. Левите се надяват подписката да бъде максимално подкрепена.

Спасението в този момент е народът да се събуди, смята Корнелия Нинова. БСП иска да даде надежда на хората, че нещата могат да се променят. Подписката нямало да е тясно партийно занимание. Подписката можела да прерасне във вот на недоверие в пленарна зала. Тя е недоволна от разпада на държавността.

Соцлидерът е убедена, че ще получи подкрепата на Националния съвет на партията в събота за започване на подписите. Най-големият проблем е апатията, убедена е Корнелия Нинова.

Избират нов лидер на БСП на 26 септември

Избират нов лидер на БСП на 26 септември

Кандидатите за председател трябва да се регистрират до 21 август