Специализираната прокуратура е обвинила Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления.

Новото обвинение е за ръководене на организирана престъпна група заедно с още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

Според събраните до момента доказателства те са действали от 2012 г. и са имали за цел да извършват съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

По отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й.Д., М.В., А.П. и Б.С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Бившият бизнес партньор на Васил Божков Найденов насочи разследващите към следите към две престъпления - покушението на Манол Велев от 2007 г. и убийството на благоевградчанина Йордан Динев през 2012 г.

Припомняме, срещу бизнесмена започна разследване след твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди бившия му съдружник Цветомир Найденов

Васил Божков в момента се намира в Дубай, като и предишните 11 обвинения срещу него му бяха подвигнати задочно. Те са за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване,  опит на подкуп на длъжностно лице, подбудителство на престъпление по служба, търговия с влияние, пране на пари - свързани с дейността му в хазарта.

Страната ни е подала документи с искане за екстрадиция.

Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Синът на Васил Божков Антон също е с обвинения, а в ареста се намират съпругата му Елена Динева и една негова сътрудничка.

В последните три седмици и по друго дело се актуализира името на бизнесмена - разследването срещу Лиляна Деянова - Лилана и Мартин Димитров за незаконно усвояване на евросредства. Освен това Васил Божков отправи публично и няколко обвинения към властта, включително и публикува скрийншот на чат с предполагаем абонат финансовият министър Владислав Горанов. Последното му твърдение е за поява на свободния пазар на експонат от неговата колекция, конфискувана по опис от прокуратурата. 

Гешев: Божков се опитва да дестабилизира държавата

Гешев: Божков се опитва да дестабилизира държавата

По думите му Цветан Василев успешно е направил така, че България да не бъде силна на дипломатическото поле