Прокуратурата е задържала за до 72 часа сина на Васил Божков - Антон Божков. Новината съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред журналисти.

Предстои да бъде внесено искане в Спецсъда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Антон Божков е с обвинение за пране на пари. Мярката на сина на Васил Божков ще бъде разгледана най-вероятно на 4 март.

Синът на Васил Божков - Антон Божков тази сутрин се яви в Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура. До този момент не се беше появявала информация синът му да е бил разпитван. 

До момента обвиненията на Божков са общо 11 - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.Самият Божков се намира в Обединените арабски емирства, където миналата седмица бяха изпратени преведените вече на арабски документи за неговата екстрадиция. 

На 20 февруари Спецпрокуратурата поиска арест и за жената на Васил Божков, като първоначално тя беше освободена срещу 1,5 млн. лева гаранция. На 27 февруари тя обаче отново бе задържана с мотив, че ако остане на свобода има опасност Динева да извърши друго престъпление - да влияе на свидетели и да заличава доказателства. Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че съпругата на Васил Божков е била е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.