Няма общ разговор между мен, Златев и Божков. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти преди кръглата маса, посветена на левите политики за излизането от кризата с коронавируса.

Традиционна тактика на Борисов е, когато е притиснат в ъгъла по някакъв проблем, да се опитва да въвлече опозицията и да прехвърли отговорност, каза тя в отговор на въпрос дали би обяснила имало ли е тройна среща между нея, Валентин Златев и бизнесмена Васил Божков.

"В последните месеци се организира доста агресивна кампания срещу мен в лично качество. Изхождайки от това - очевидно казусът Божков-Борисов ще продължи дълго, очевидно ще се подхвърлят всякакви димки, опитвайки се да въвлекат и нас", отсече лидерът на столетницата.

В отговор на запитването на ГЕРБ преди няколко дни, Нинова смело увери: "Никога през живота си не съм стъпвала в офиса на Васил Божков. Никога не съм искала и получавала пари, облага или подкрепа за каквото и да е от Васил Божков. Никога не съм пращала посредници в офиса и за разговори с Васил Божков".

ГЕРБ няма да позволят на БСП да изперат имиджа на Божков

ГЕРБ няма да позволят на БСП да изперат имиджа на Божков

Нинова въвличала цялата партия в една много сложна ситуация

Тя посочи, че оттук нататък, който продължава да твърди подобни димки, да бъде така добър, да извади доказателствата. Корнелия Нинова увери всички членове на БСП, че откакто тя е лидер на партията, не е въвлякла "червените" в нито един задкулисен заговор за пари, облаги и договорки.

"Това е опит за отклоняване за вниманието и истинските отговори трябва да започна да дават управляващите - те управляват последните 11 години, те дават и отменят лицензи, следят приходите в НАП. Да си носят отговорност и да не се опитват да я прехвърлят там, където я няма - от болната глава на здрава", даде да се разбере Корнелия Нинова.

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

БСП иска комисия в НС за Божков и започва народен поход за сваляне на властта

Искат народен вот на недоверие

Тя не се интересува от политическия проект на Васил Божков. Всеки е свободен да прави каквото поиска, а най-малкото пък можем да се чувстваме застрашени от такъв политически проект, отбеляза още тя. "Най-малко такова нещо може да ни смущава. Да прави каквото поиска", каза Нинова.

Иначе кръглата маса, посветена на левите политики за излизане от кризата, е първа среща, но не и последна. Срещата представлява мобилизация за промяна на политиката и модела на управление на България. Кризата показа и доказа, че има нужда от промяна, защото кризата доведе до увеличаване на неравенства, обедняване, загуба на работни места и срив на икономиката, отчете Нинова.

 Валентин Златев ще чисти името си в съда

Валентин Златев ще чисти името си в съда

Винаги съм спазвал закона, заявява той в отворено писмо до медиите

Според нея правителството не се е справило със социално-икономическите мерки за излизане от кризата с коронавируса. Левите сме призвани като автентични носители на битката с неравенствата, на грижата за работни места, за малкия и среден бизнес, като дадем решения за проблемите. От днешните решения зависи сигурността на България в бъдеще и спокойствието на хората, подчерта Нинова.

Тя обясни, че на Националния съвет на БСП в събота ще се разгледа в дневния ред отчет за финансовото състояние на парията, щат и бюджет за тази година, анализ на актуалната политическа обстановка и социално-икономически план на БСП за преодоляване на последиците от кризата.