Вътрешната опозиция в БСП е бясна на ръководството, защото отстранило делегати на Конгреса. По каква причина, недоумява Кирил Добрев преди днешното заседание на НС на БСП. Част от отстранените ще бъдат днес тук и той ще постави въпроса. Конгресът може да направи всичко, припомни още социалистът.

Конгресът може да закрие БСП, има такива функции, може и да отнеме правомощията на Корнелия Нинова като председател, подчерта Добрев. Така че, от Конгреса може да се очаква всичко, заяви той и отправи предупреждение към ръководството: "Да бъдат под напрежение следващата седмица".

Над 50-60 делегати на Конгреса са отстранени, стана ясно от коментар на Костадин Паскалев, като и той обясни, че това отстраняване е станало в противоречие с устава на партията. Попитан защо тези хора са отстранени специалистът обясни: "Отстранени са, защото си отварят устата повече, отколкото трябва и критикуват ръководството."

Свиленски: Станишев нанесе огромни щети на БСП, да си седи като редови социалист

Свиленски: Станишев нанесе огромни щети на БСП, да си седи като редови социалист

Той е ядосан, че служебният кабинет се меси в предизборната кампания

Костадин Паскалев очаква от дневния ред на днешния пленум да отпаднат противоуставните предложения. Заради вътрешните противоречия в партията той й предрече тежки резултати.

В последствие заседанието на Националния съвет на БСП се отложи поради липса на кворум за 10 февруари.

Зимата провали пленума на БСП

Зимата провали пленума на БСП

Заседанието на Националния съвет на партията се пренасрочва за петък